KLUSKI Z SEREM

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 30 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>30 dkg sera białego</li>
<li>30 dkg ugotowanych ziemniaków</li>
<li>25 dkg mąki ziemniaczanej</li>
<li>2 jajka</li>
<li>sól</li>
<li>masło, bułka tarta</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Ziemniaki i ser biały zemleć w maszynce, dodać mąkę i jajka. Zagnieść ciasto i formować rękami kuleczki. Przed gotowaniem należy je rozgnieść delikatnie widelcem lub tarką, żeby nadać im delikatny wzorek. Gotować w osolonej, gotującej się wodzie aż do wypłynięcia, po odcedzeniu polewać podsmażoną na maśle bułką tartą. Podawać gorące.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen