MAJONEZOWE CIASTO Z OWOCAMI

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 40 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<p>Porcja na dużą blachę:</p>
<ul>
<li>8 jajek</li>
<li>1,5 szkl. cukru</li>
<li>1 szkl. mąki ziemniaczanej</li>
<li>1 szkl. mąki pszennej</li>
<li>2 łyżeczki proszku do pieczenia</li>
<li>250g majonezu</li>
<li>dowolne owoce (wiśnie, truskawki, rabarbar)</li>
<li>cukier puder do posypania</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Jajka ubijamy z cukrem, aż do osiągniecia kremowej konsystencji. Do ubitych jajek dodajemy, ciagle miksując, obie mąki, na koncu dodając majonez. Ciasto wylewamy na blachę i wykładamy na nie owoce. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 175stC. Gotowe ciasto obsypujemy cukrem pudrem. GOTOWE!
 

 
Dzięki dodatkowi majonezu, ciasto wychodzi przepyszne, słodkie i nie sypie sie, jak klasyczne ciasto piaskowe. Idealny, prosty i szybki w wykonaniu poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. 
 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen