Kategorie:
Czas przygotowania:
do 10 minut
Źródło:
Internet
Składniki:
<ul>
<li>10 dkg sera żółtego</li>
<li>2 jajka</li>
<li>1 łyżka śmietany lub majonezu</li>
<li>1 łyżeczka musztardy</li>
<li>szczypior i/lub natka pietruszki</li>
<li>2 ząbki czosnku</li>
<li>sól, pieprz, papryka</li>
</ul>
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Natkę pietruszki i szczypiorek drobno posiekać.
Do większej miski zetrzeć na grubej tarce ser żółty. Dodać pokrojone w kostkę jajka, posiekaną zieleninę i wymieszać składniki ze sobą. Do miski dodać majonez i musztardę, wcisnąć ząbek czosnku. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 15 minut.
Do pasty dobrze jest dodać natkę pietruszki, zneutralizuje ona dość ostry zapach czosnku.