Kategorie:
Czas przygotowania:
Źródło:
Składniki:
<ul>
<li><a href="http://superdania.pl/przepis/biszkopt-ktory-sie-zawsze-udaje">biszkopt&n...
<li>duża paczka bezów (na imprezy dla dzieci polecam kolorowe)</li>
<li>0.5 kg świeżych truskawek lub paczka mrożonych</li>
<li>500ml śmietanki 30% (najlepiej 2 opakowania po 250ml)</li>
<li>2 fixy do bitej śmietany</li>
<li>cukier puder</li>
</ul>
Sposób przygotowania:
Truskawki niezbyt dokładnie zmiksować (mrożone wcześniej rozmrozić)- kawałki owoców w torcie są jak najbardziej pożądane. Bitą śmietanę ubić z fixem i cukrem pudrem zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Bezy z opakowania przesortować. Najładniejsze odłożyć do dekoracji.
Upieczony biszkopt przekroić na pół. Na pierwszej połowie rozsmarować połowę zmiksowanych truskawek. Na truskawkach rozłożyć połowę bitej śmietany, a na niej porozkładać dość luźno bezy. Na tak ułożone warstwy położyć wierzchnią warstwę biszkopta. Na niej ułożyć resztę zmiksowanych truskawek i rozsmarować dość dokładnie drugą połowę bitej śmietany. Na niej - ale maksymalnie pół godziny przed podaniem torta -porozkładać najładniejsze bezy - jedna obok drugiej.
