Kategorie:
Czas przygotowania:
do 30 minut
Źródło:
Internet
Składniki:
<ul>
<li>opakowanie ciasta francuskiego</li>
<li>1/2 kg pomidorów</li>
<li>500 g mozzarelli</li>
<li>świeże liście bazylii</li>
<li>sól, pieprz</li>
</ul>
Sposób przygotowania:
Mozzarellę i pomidory należy pociąć na plasterki.
Ciastem francuskim wyłożyć formę i układać na nim warstwami na przemian plastry pomidorów i sera mozzarella. Przyprawić solą i pieprzem, na wierzch rzucając kilka listków bazylii. Umieścić w nagrzanym do 180 stC piekarniku i przez ok. 30 minut.
To szybkie w wykonaniu ciasto można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nie tylko jest pyszne, ale i pięknie wygląda, dzieki czemu śmiało może zagościć na stołach podczas bardziej oficjalnej imprezy.