Sałatka brokułowa

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 20 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>1 brokuł</li>
<li>6 jajek ugotowanych na twardo</li>
<li>1 puszka fasoli czerwonej</li>
<li>pomidorki koktajlowe</li>
<li>3 łyżki majonezu</li>
<li>3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru</li>
<li>pieprz,sól</li>
<li>koperek do posypania</li>
</ul>
<p>&nbsp;</p>

Sposób przygotowania: 

Brokuła podzielić na różyczki i zblanszować przez  około 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić.
Fasolę odsączyć i przepłukać wodą. Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.
W przezroczystej misce układać kolejno: brokuła, na to ćwiartki jajek, posypać fasolą i ułożyć na wszystko połówki pomidorków koktajlowych, polewając każdą warstwę sosem majonezowo-jogurtowym.
Gotową sałatkę posypać koperkiem i wstawić na ok 0,5 godziny do lodówki.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen