SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 10 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>pół główki kapusty białej</li>
<li>1 cebula</li>
<li>2 marchewki</li>
<li>jabłko</li>
<li>natka pietruszki</li>
<li>sok z cytryny</li>
<li>trochę cukru</li>
<li>sól, pieprz</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Kapustę kroimy na drobno. Ścieramy marchewkę i jabłko na „grubej” tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.
 
Wszystko wkładamy do dużej miski, żeby łatwiej się wszystko mieszało. Doprawiamy solą, pieprzem, cytryną i cukrem. Dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na 15 minut. 

Taka surówka to bomba witaminowa. Kapusta posiada ogromne ilości składników mineralnych i sporo witamin. Znajdziemy w niej m.in. fosfor, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo, sód oraz witaminy A, C, E i z grupy B. Tak surówka stanowi idealny dodatek do dań mięsnych.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen