SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 10 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

  • pół główki kapusty białej
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • jabłko
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • trochę cukru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania: 

Kapustę kroimy na drobno. Ścieramy marchewkę i jabłko na „grubej” tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy.

 

Wszystko wkładamy do dużej miski, żeby łatwiej się wszystko mieszało. Doprawiamy solą, pieprzem, cytryną i cukrem. Dokładnie mieszamy i odkładamy do lodówki na 15 minut. 

Taka surówka to bomba witaminowa. Kapusta posiada ogromne ilości składników mineralnych i sporo witamin. Znajdziemy w niej m.in. fosfor, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo, sód oraz witaminy A, C, E i z grupy B. Tak surówka stanowi idealny dodatek do dań mięsnych.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen