Ciasteczka kokosowe

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 10 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>50g margaryny lub masła (najlepiej klarowanego)</li>
<li>3/4 szkl. cukru&nbsp;</li>
<li>200g wiórków kokosowych</li>
<li>2 białka</li>
<li>2 łyżki mąki ziemniaczanej</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Rozpuścić w rondelku margarynę, następnie dodać wiórki i cukier.
Pianę z białek ubić na sztywno,  dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Dodać do pozostałych składników. 
Na blasze rozłożyć papier do pieczenia. Łyżką porcjami wykładać ciasto na blachę, formując niewielkie stożki. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 - 15 minut w temperaturze 150stC, aż kokosanki się zrumienią. 
 
Nadchodzą Święta Bożego Narodzenia, to nie znaczy że nie możemy naszego "bezglutenka" nie rozpieścić odrobiną słodyczy :)!!
Kokosanki to przepyszna alternatywa dla pierniczków na światecznym stole.
 
 
 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen