Kategorie:
Czas przygotowania:
do 10 minut
Źródło:
Internet
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 350-400 ml jogurtu naturalnego (zamiennie puszka mleka kokosowego)
- 1 por
- 2 łyżki oleju
- 2 płaskie łyżeczki curry
- 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
- pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka pokroić w dość drobną kostkę, zalać jogurtem i dodać curry. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 30 minut.
Białą część pora pokroić w plastry i podsmażyć na oleju. Gdy por się zrumieni, na patelnię dodać mięso z jogurtem oraz koncentrat pomidorowy.
Całość smażyć jeszcze około 30 minut, aż sos się zredukuje. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem i surówką z kapusty.