SURÓWKA Z PORA

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 10 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>1 duży por</li>
<li>pół kubka śmietany</li>
<li>sól, pieprz do smaku</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Białą część pora należy pokroić w półtalarki, następnie wsypać do miski i posolić. Po 10 minutach, gdy por trochę zmięknie - trzeba odlać powstały sok, dodać śmietanę i wymieszać. Dodać pieprz, dosolić i serwować zaraz po przyrządzeniu. 
 
Por jest kuzynem cebuli. Działa bakteriobójczo, jest pomocny w profilaktyce chorób układu krążenia i nerek. Por ma także liczne właściwości zdrowotne i jest przy tym niskokaloryczny. Warto wprowadzić go do codziennej diety nie tylko jako dodatek do rosołu.
Sałatka jest dość mocna w smaku. Polecam ją do łagodniejszych dań.
 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen