Kategorie:
Czas przygotowania:
do 10 minut
Źródło:
Internet
Składniki:
- 20 dkg sera żółtego
- 2 plastry szynki konserwowej
- 3 kawałki papryki konserwowej
- 3 ogórki konserwowe
- pęczek koperku
- 2 jajka
- majonez
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, gdy przestygną pokroić w drobną kostkę. Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i paprykę pokroić w wąskie paseczki. Koperek dość drobno posiekać.
Wszystkie składniki wsypać do jednej miski, dodać majonez (wedle uznania - na tę ilość składników ok. 3-4 łyżki) i doprawić solą i pieprzem do smaku. GOTOWE!
Świetna, "resztkowa" sałatka dla niespodziewanych gości. Konserwowe składniki sałatki nadają jej charakteru i mocnego smaku, a dodatek sera, nieco go łagodzi.