SAŁATKA Z PAPRYKĄ KONSERWOWĄ

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 10 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>20 dkg sera żółtego</li>
<li>2 plastry szynki konserwowej</li>
<li>3 kawałki papryki konserwowej</li>
<li>3 ogórki konserwowe</li>
<li>pęczek koperku</li>
<li>2 jajka</li>
<li>majonez</li>
<li>sól, pieprz &nbsp;do smaku</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Jajka ugotować na twardo, gdy przestygną pokroić w drobną kostkę. Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i paprykę pokroić w wąskie paseczki. Koperek dość drobno posiekać. 
 
Wszystkie składniki wsypać do jednej miski, dodać majonez (wedle uznania - na tę ilość składników ok. 3-4 łyżki) i doprawić solą i pieprzem do smaku. GOTOWE!
 

Świetna, "resztkowa"  sałatka dla niespodziewanych gości. Konserwowe składniki sałatki nadają jej charakteru i mocnego smaku, a dodatek sera, nieco go łagodzi. 
 
 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen