PLACUSZKI RYŻOWE Z OWOCAMI

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 20 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>1 torebka ryżu</li>
<li>1,5 szklanki mleka</li>
<li>1,5 szklanki mąki pszennej</li>
<li>1 jajko</li>
<li>5 łyżeczek masła</li>
<li>1/2 łyżeczki soli</li>
<li>1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</li>
<li>ok. 200g drobnych owoców (jagód, malin, kawałki jabłek, brzoskwiń, itp.)</li>
<li>cukier puder&nbsp;</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Ryż ugotować, masło rozpuscić. Do miski wlać mleko, mieszając - powoli dosypywać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki się połączą, dodać ryż i jajko. Wysztko dokładnie wymieszać. Wlać ostudzone masło i dodać owoce. 
Placuszki smażyć na rumiano, na niewielkiej ilości tłuszczu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen