Kategorie:
Czas przygotowania:
do 10 minut
Źródło:
Internet
Składniki:
Puree z mango
<ul>
<li>Lichee w puszce</li>
<li>Mango </li>
<li>Mleko kokosowe</li>
</ul>
Naleśniki:
<ul>
<li>Papier ryżowy</li>
<li>1 Banan</li>
<li>Wiórki kokosowe</li>
<li>Cukier brązowy</li>
<li>Mleko kokosowe</li>
</ul>
Sposób przygotowania:
Lichee i mango zmiksować z taką ilością mleka kokosowego, aby powstało puree. Banana pokroić w kostkę, dodać wiórki kokosowe, cukier i mleko kokosowe, aby powstała papka. Papier ryżowy zamoczć w wodzie, nakładamy farsz, zwinąc jak sajgonki i smażyć w głębokim oleju przez 2-3 minuty. Gotowe naleśniki odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Na talerzu kłaść po dwa naleśniki, polać puree z mango.