MAKARON ZE SZPINAKIEM

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 30 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

  • 1 paczka makaronu (kokardy, wstążki, itp.)
  • 1 paczka liści szpinaku (surowy, mrożony)
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 cebula
  • 3-4 plastry szynki konserwowej
  • 200ml śmietany 10% (lub mleka kokosowego)
  • sól i pieprz 

Sposób przygotowania: 

Cebulę i szynkę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle z dodatkiem oliwy. Wcisnąć czosnek, dodać szpinak i śmietanę. Makaron ugotować, osączyć i dodać do pozostałych składników.

Wymieszać i podgotować razem jeszcze przez 5 minut. Podawać natychmiast po przyrządzeniu.

 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen