Kategorie:
Czas przygotowania:
Źródło:
Składniki:
<ul>
<li>1kg kiszonej kapusty</li>
<li>0,5 kg pieczarek</li>
<li>1 duża cebula</li>
<li>sól, pieprz do smaku</li>
<li>olej do smażenia</li>
<li>1 opakowanie makaronu typu łazanki</li>
</ul>
Sposób przygotowania:
Cebulę nalezy pokroić w kostkę, a pieczarki obrać i pokroić w grube plastry. Razem podsmażyć je na gorącym oleju.
Kapustę przepłukać, odcisnąć i ugotować do miękkości. Gdy przestygnie, trzeba ją odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki nożem lub przy użyciu blendera.
Kapustę, cebulę i pieczarki połączyć ze sobą, doprawić pieprzem i solą.
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu i dodać do kapusty. Wszystko razem wrzucić na patelnię z łyżką oleju, przez chwilę jeszcze podsmażyć i dokładnie wymieszać tak, żeby kapusta oblepiła łazanki.
Szybkie i pyszne danie. Doskonały pomysł dla osób szukających pomysłu na bezmięsne piątki.
Miłośnicy mięsa śmiało mogą do tego dania dodać drobno pokrojoną i podsmażoną kiełbasę.