Kategorie:
Czas przygotowania:
Źródło:
Składniki:
<ul>
<li>2 torebki budyniu waniliowego lub śmietankowego</li>
<li>1 litr mleka</li>
<li>kostka masła</li>
</ul>
Sposób przygotowania:
Budynie przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Trzeba pamiętać, że budyń często się przypala i dlatego należy go mieszać przez cały czas, aż zgęstnieje.
Gdy budyń jest gotowy trzeba go zostawić, żeby wystygł. Rozważnie wybierajcie miejsce chłodzenia, ponieważ mój w wielkanocną sobotę zamarzł mi w przedpokoju :)).
Gdy budyń wystygnie, ucieram w większej misce masło z cukrem pudrem i miksując - dodaję stopniowo po łyżce budyniu.
Gotową masę można użyć od razu do przełożenia ciast i tortów, można też ją urozmaicić dodając zmielonych drobno orzechów włoskich, owoców (malin, truskawek), kawy, czekolady, czy kakao.