KREM BUDYNIOWY

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 20 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>2 torebki budyniu waniliowego lub śmietankowego</li>
<li>1 litr mleka</li>
<li>kostka masła</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Budynie przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Trzeba pamiętać, że budyń często się przypala i dlatego należy go mieszać przez cały czas, aż zgęstnieje.

 

Gdy budyń jest gotowy trzeba go zostawić, żeby wystygł. Rozważnie wybierajcie miejsce chłodzenia, ponieważ mój w wielkanocną sobotę zamarzł mi w przedpokoju :)).

 

Gdy budyń wystygnie, ucieram w większej misce masło z cukrem pudrem i miksując - dodaję stopniowo po łyżce budyniu.

 

 

Gotową masę można użyć od razu do przełożenia ciast i tortów, można też ją urozmaicić dodając  zmielonych drobno orzechów włoskich, owoców (malin, truskawek),  kawy, czekolady, czy kakao.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen