KASZANKA Z GRILLA

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 20 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>4 kaszanki</li>
<li>2 duże cebule</li>
<li>4 pieczarki</li>
<li>sól, pieprz, papryka słodka</li>
<li>majeranek</li>
</ul>
<p>oraz</p>
<ul>
<li>folia aluminiowa do owijania kaszanki</li>
</ul>

Sposób przygotowania: 

Cebulę pokroić w półtalarki, pieczarki pokroić w plastry.
Kaszankę układać na środku kawałka folii aluminiowej i obkładać sporą ilością cebuli i pieczarek, przyprawiając do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem przed zawinięciem.
Kaszanki w folii układać na ruszcie grilla i smażyć przez około 20 minut często obracając.
Kaszanki przyrządzone w taki sposób najlepiej smakują z musztardą, keczupem i świeżym pieczywem.
 

 
Dobrze przyrządzona kaszanka z pewnością wygra nawet z najbardziej wyszukanymi daniami z grilla! Jednak najlepiej przed przyprawieniem spróbować kaszankę, ponieważ nierzadko jest ona pieprzna sama w sobie.
 

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen