FASZEROWANA PAPRYKA

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 40 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

  • 4-5 papryk
  • oliwa z oliwek
  • peski słonecznika lub dyni

na farsz:

  • kostka sera typu feta
  • 20 dkg sera żółtego
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • czosnek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania: 

Papryki przeciąć w poprzek na pół i usunąć pestki ze środka. 

Przygotować farsz:

Pokruszony ser feta wymieszać z serem zółtym startym na tarce, dodać posiekaną pietruszkę, sok z cytryny, czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Posmarować wnętrza wydrążonych papryk oliwą z oliwek, napełnićje farszem i posypać dużą ilością ziaren słonecznika lub dyni.

Gotowe papryki ułożyć na dużej blasze i włożyć do piekarnika na jakies 30 minut.

Podawać z sosem czosnkowym lub jogurtowym. Papryki równie dobrze smakują na zimno.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen