Kategorie:
Czas przygotowania:
do 40 minut
Źródło:
Internet
Składniki:
- 4-5 papryk
- oliwa z oliwek
- peski słonecznika lub dyni
na farsz:
- kostka sera typu feta
- 20 dkg sera żółtego
- natka pietruszki
- sok z cytryny
- czosnek
- pieprz
Sposób przygotowania:
Papryki przeciąć w poprzek na pół i usunąć pestki ze środka.
Przygotować farsz:
Pokruszony ser feta wymieszać z serem zółtym startym na tarce, dodać posiekaną pietruszkę, sok z cytryny, czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Posmarować wnętrza wydrążonych papryk oliwą z oliwek, napełnićje farszem i posypać dużą ilością ziaren słonecznika lub dyni.
Gotowe papryki ułożyć na dużej blasze i włożyć do piekarnika na jakies 30 minut.
Podawać z sosem czosnkowym lub jogurtowym. Papryki równie dobrze smakują na zimno.