FASZEROWANA PAPRYKA

Kategorie: 

Czas przygotowania: 

do 40 minut

Źródło: 

Internet

Składniki: 

<ul>
<li>4-5 papryk</li>
<li>oliwa z oliwek</li>
<li>peski słonecznika lub dyni</li>
</ul>
<p><u>na farsz:</u></p>
<ul>
<li>kostka sera typu feta</li>
<li>20 dkg sera żółtego</li>
<li>natka pietruszki</li>
<li>sok z cytryny</li>
<li>czosnek</li>
<li>pieprz</li>
</ul>
<p>&nbsp;</p>

Sposób przygotowania: 

Papryki przeciąć w poprzek na pół i usunąć pestki ze środka. 
Przygotować farsz:
Pokruszony ser feta wymieszać z serem zółtym startym na tarce, dodać posiekaną pietruszkę, sok z cytryny, czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Posmarować wnętrza wydrążonych papryk oliwą z oliwek, napełnićje farszem i posypać dużą ilością ziaren słonecznika lub dyni.
Gotowe papryki ułożyć na dużej blasze i włożyć do piekarnika na jakies 30 minut.
Podawać z sosem czosnkowym lub jogurtowym. Papryki równie dobrze smakują na zimno.

Ocena: 

Nie ma jeszcze ocen