Kategorie:
Czas przygotowania:
do 10 minut
Źródło:
Internet
Składniki:
<ul>
<li>1 kurczak </li>
<li>1 łyżeczka papryczki słodkiej</li>
<li>2 ząbki czosnku</li>
<li>zioła prowansalskie</li>
<li>suszona bazylia</li>
<li>pół łyżeczki soli</li>
<li>pieprz do smaku</li>
<li>4 łyżki oliwy</li>
<li>sok z połowy cytryny</li>
<li>3 łyżki dowolnego wytrawnego wina</li>
</ul>
Sposób przygotowania:
Kurczaka umyć i pokroić.
Wszystkie pozostałe składniki wymieszać i zalać kawałki kurczaka. Kurczaka warto zostawić w marynacie na kilka godzin, mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie upiec na grillu, smarując pozostałą marynatą.
Kurczaka według tego przepisu można oczywiście przygotować w piekarniku. Wspaniała alternatywa dla niedzielnego obiadu.